Teamfoto Ana Bouw
Werkzaam in Rotterdam, hoofdvestiging Delft

Hoe stucwerk bijdraagt aan energiebesparing

Redactie rotterdam-stukadoor.nl, 25 juli 2024
Huis met blauw dak in grijze sjaal
Bel met Ana Bouw voor meer advies over isolerend.

Een geliefde manier om uw muren af te werken is door middel van stucwerk. Hierdoor ontstaat een egale en strakke afwerking, waardoor de muren perfect geschikt zijn voor verf of behang. Echter, stucwerk is niet alleen handig en mooi, het is ook zeer milieuvriendelijk!In deze blog worden de voordelen van stucwerk uitgelicht met betrekking tot isolatie en energiebesparing.

Voordeel stuc en isolatie Rotterdam

Een grote groep mensen associeert duurzaamheid voornamelijk met het upgraden van de isolatie of het verwarmingssysteem. Des te meer, het is goedkoper om tegelijkertijd de isolatie en het stucwerk aan te pakken. Door beide technieken te gelijk toe te passen, kunt u de voordelen van de synergie tussen beide benutten.

Wanneer beide technieken samen worden toegepast, resulteert dit in een hogere mate van isolatie dan wanneer u slechts stucwerk zou laten doen. Dit is vanzelfsprekend veel duurzamer. Stucwerk verhoogt de thermische massa van een muur, waardoor het fungeert als een extra isolerende laag. Op deze manier wordt de kou effectief buiten gehouden en kan deze niet naar binnen dringen.

Ook is het een stuk minder ingrijpend en sneller dan andere verduurzamende opties. Stukadoors voeren hun taak professioneel uit en er is geen sloop- of breekwerk noodzakelijk voor het installeren van het stucwerk en de isolatie. Zo kunt u wel de eerste stappen in verduurzamen zetten, zonder al te ingrijpende gevolgen.

De voordelen van stucwerk voor een energiezuinige woning

Er bestaan specifieke typen stucwerk die geoptimaliseerd zijn voor isolatie. Wanneer u van plan bent om stucwerk en isolatie gezamenlijk aan te brengen, is het slim om eerst het juiste soort stucwerk te bepalen. Naargelang uw wensen en de specifieke locatie voor het stucwerk, zijn er andere opties beschikbaar.

Op het moment dat u van plan bent te stucen op de buitenmuur en gelijktijdig isolatie wilt aanbrengen, is gevelisolatie stucwerk de meest geschikte optie. Dit specifieke stucwerk kan worden aangebracht op verschillende oppervlakken, bijvoorbeeld baksteen of beton, en is speciaal ontworpen om de thermische massa van de buitenmuur te verhogen, wat resulteert in betere isolatie. Door middel van dit stucwerk wordt de kou van buiten veel efficiënter buiten de deur gehouden en dringt deze minder snel naar binnen.

Mocht u meer flexibiliteit wensen bij uw stuc- en isolatieklussen, dan is geëxpandeerd polystyreen, bekend als (EPS) stucwerk, een goede keuze. Bij EPS stucwerk wordt eerst een laag EPS-schuim aangebracht en daar overheen volgt het stucwerk. Het schuim wordt op de muur aangebracht en vervolgens bedekt met een laag stucwerk.

Door deze combinatie ontstaat een hoge isolatiewaarde en dat maakt het een geliefde optie. Ook zijn er talrijke opties voor het ontwerpen van deze stuc-isolatie opzet. Hierdoor is het perfect voor muren met moeilijke vormen en binnenwanden.

Een solide aanpak voor het stucen en isoleren van uw woning is kalk stucwerk. Dit specifieke stucwerk is van toepassing op zowel binnen- als buitenmuren. Dit is een traditionele werkwijze die al lange tijd wordt gehanteerd.

Net als gevelisolatie stucwerk, verhoogt kalk de thermische massa van de muur. Dit komt doordat kalk van nature isolerende eigenschappen heeft. De esthetische kwaliteiten en isolatievoordelen van kalk maken het tot een goede keuze.

Stucen ter vermindering van energieverbruik

Het toepassen van stucwerk levert een belangrijke bijdrage aan de isolatie. Dit kan betekenen dat uw energierekening lager uitvalt. Leer op welke manier u energie kunt besparen in uw woning.

Wanneer u kiest voor isolatie stucwerk, verbetert u hoogstwaarschijnlijk de isolatie van uw woning en bespaart u waarschijnlijk al op energiekosten. De thermische massa van de muur wordt beïnvloed door het stucwerk, waardoor uw woning in de zomer koel blijft en in de winter de warmte vasthoudt. Als gevolg hiervan hoeft uw verwarmingssysteem minder vaak in te schakelen om uw huis te verwarmen, waardoor u de investering in het isolatie stucwerk sneller terugverdient.

Als u ervoor kiest om de gevel te laten stucen met isolatie, kunt u in aanmerking komen voor een subsidie. Subsidies voor gevelisolatie vallen onder de ISDE-regeling, die een vergoeding van een deel van de kosten door de overheid mogelijk maakt. Als gevolg hiervan krijgt u een compensatie voor het verduurzamen van uw woning, met inbegrip van isolatie via stucwerk, waardoor uw financiële positie positief beïnvloed wordt.

Betrouwbaar stucwerk en isolatie door vakmensen van Ana Bouw

Omdat het niet alleen gaat om het stucen van een muur, maar ook om isolatieprojecten, is vakkundigheid noodzakelijk. Onze vaardige stukadoors staan paraat om u hierbij te assisteren. Hoogwaardig vakmanschap en zekerheid zijn centraal binnen ons bedrijf.

Het is van groot belang om professioneel te zijn bij het aanvragen van een subsidie. Voor deskundig advies, vragen of een afspraak kunt u contact opnemen met Ana Bouw via 015 666 7422. Heeft u behoefte aan meer assistentie, dan staan wij voor u paraat.

Zoeken

Snel een medewerker spreken? Bel 015 666 7422 Wij helpen u graag verder!

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Over Ana Bouw

Of het nu gaat om het creëren van extra leefruimte, het renoveren van uw badkamer, het uitvoeren van timmerwerk of het verzorgen van schilderwerk, bij Ana bouw als staan we voor uklaar met onze expertise en toewijding. Dit doen we samen met u!