Teamfoto Ana Bouw
Plafond spacken Rotterdam Wij staan in Rotterdam voor u klaar!
Een Stukadoor
Werkzaam in Rotterdam, hoofdvestiging Delft

Plafond spacken Rotterdam

Het spacken van het plafond is een effectieve methode om de ruimte strak af te werken. De ruimte krijgt een unieke look door het plafond een korrelige structuur te geven. Spacken kan worden uitgevoerd op uw muren en plafonds.

Het zorgt voor een perfect afgewerkte en stijlvolle ruimte. Heeft u extra informatie of deskundig advies nodig over plafond spacken in Rotterdam? Wij van Ana Bouw hebben behulpzame stukadoors die u graag te woord staan.

Bel naar 015 666 7422 voor deskundig advies. Daarnaast kunt u natuurlijk altijd een offerte aanvragen of offerte verkrijgen. Zo weet u precies waar u aan toe bent en krijgt vrijblijvend een overzicht van de kosten plafond spacken.

Lichte ruimte met houten vloer en gespackt plafond.
Laat uw plafond spacken door Ana Bouw voor een gegarandeerd strak resultaat.

Kosten plafond spacken

Het is begrijpelijk dat u nieuwsgierig bent naar de kosten van het spacken van een plafond. Spacken is een betaalbare optie om uw woning te transformeren tot een mooi stekje. Tijdens het spackspuiten van plafonds stijgen de kosten vaak.

Dit komt doordat het werken met de spackspuitmachine boven het hoofd van de stukadoor een zwaardere taak is dan het spacken van muren. Het is meestal kosteneffectiever en handiger om de gehele woning in één keer te laten behandelen. Hierdoor hoeft u de woning slechts één keer voor te bereiden, wat kostenbesparend werkt.

Er zijn diverse aspecten die de prijs van het spacken van een plafond kunnen beïnvloeden. Denk bijvoorbeeld aan de grootte van de kamer, hoe het plafond eraan toe is, en de regio waarin u woont. Over het algemeen zal het volgende gelden voor de kosten plafond spacken:

 • Materiaal en arbeid: Uurtarieven worden meestal gehanteerd voor de arbeid door een stukadoor. Tevens rekent men kosten voor de gebruikte materialen. Hoe ingewikkelder de taak, hoe meer de kosten zullen stijgen.
 • Voorbereidingskosten: Als er uitgebreide reinigings- of reparatiewerkzaamheden nodig zijn voordat het plafond gespoten kan worden, kunnen de kosten stijgen. Let hierop wanneer u het plafond laat spacken. Een plafond dat zich in goede staat bevindt, kost logischerwijs minder dan een plafond dat in slechte staat verkeert.
 • Extra's: Aanvullende services zoals het toepassen van een primer of het maken van een unieke textuur kunnen de kosten totaal verhogen. De prijs van deze kosten wisselt en wordt per extra vierkante meter berekend. Een gekleurd spackplafond kan aanzienlijk tijd besparen omdat het schilderen overbodig maakt.

Wilt u weten wat een plafond spacken in Rotterdam kost en wilt u meteen inzicht in de kosten? Aarzel niet, en bel naar onze specialist via 015 666 7422. Neem telefonisch contact met ons op voor een gedetailleerde kostenindicatie of vraag hier een kostenoverzicht zonder verplichtingen aan!

Plafond laten spacken door Ana Bouw in Rotterdam

Het spacken van een plafond gebeurt volgens dezelfde methodes als het spacken van muren. Met de eerste laag worden de onregelmatigheden aangepakt en gladgestreken. Alle oneffenheden worden verwijderd door de eerste laag.

Het aanbrengen van een tweede laag zorgt voor de afwerking. Voor de behandeling van muren en plafonds geldt dat meubels, ramen en deuren zorgvuldig moeten worden afgeplakt. Bij het spacken van een plafond wordt er veel nevel geproduceerd die niet op persoonlijke eigendommen mag terechtkomen.

Voordelen van het plafond spacken:

Naast de ruime keuze in kleuren en uitvoeringen brengt spackwerk op het plafond extra voordelen, waaronder:

 • Een tijd efficiënte manier van stucwerk aanbrengen.
  Wanneer het spackwerk met een machine wordt aangebracht, verloopt het sneller dan het traditionele stucwerk. Dit bespaart zowel tijd als arbeidskosten en maakt het daardoor een goede keuze voor nieuwbouw en renovaties.
 • Strakke en egale afwerking
  Spacken biedt een strakke en egale afwerking. Dit maakt elke ruimte netjes en strak qua uiterlijk. U creëert een nette en strak uitziende kamer.
 • Verbergen van oneffenheden
  Spackwerk is ideaal voor het onzichtbaar maken van kleine foutjes, zoals gaatjes en beschadigingen. Hierdoor ziet het plafond er keurig strak uit. Het uitvoeren van uitgebreide voorbereidingen is niet noodzakelijk.
 • Gemakkelijk in onderhoud
  Een plafond dat gespackt is, is moeiteloos schoon te houden Stof en vuil worden gemakkelijk verwijderd met een stofzuiger of zachte borstel. Hierdoor kunt u jarenlang comfortabel wonen zonder veel tijd te besteden aan onderhoud.

Laat uw plafond spacken door Ana Bouw in Rotterdam!

Wilt u uitgebreider geïnformeerd worden of direct een afspraak inplannen? De gespecialiseerde stukadoors van Ana Bouw adviseren u graag over de geldende prijzen en recente ontwikkelingen. Er wordt advies op maat geboden en samen met u worden de mogelijkheden besproken.

Bel ons gerust op 015 666 7422 of vul het contactformulier vrijblijvend in om contact met ons op te nemen. Voor al uw vragen en advies staan wij voor u klaar, ook maken we graag een offerte op maat. Bij ons stukadoorsbedrijf kunt op meedenkende vakmensen rekenen!

Veel gestelde vragen over plafond spacken

Waarom is spacken geschikt voor plafonds?

Door spack aan te brengen op het plafond, creëert u een glad oppervlak dat scheuren voorkomt. Bij het bouwen van nieuwe huizen is het van groot belang dat naden goed worden afgeschermd. Op deze manier wordt de kans op toekomstige scheuren en beschadigingen aanzienlijk verminderd.

Welke verf werkt het beste op een spack plafond?

Spacklatex muurverf speciaal gemaakt voor spacken is nodig. Gebruik een geschikte roller om dit aan te brengen en strepen te voorkomen. Het toevoegen van een droogvertrager aan gewone latex levert een net resultaat op.

Waarom spacken prefereren boven stucen?

Voor een afwerking van hoog niveau is stucwerk geschikt. Er zijn echter wel extra kosten aan verbonden. Uw plafond spacken is zowel snel als voordelig, maar persoonlijk advies kan geen kwaad.

Wat maakt het spacken van een plafond kostbaarder?

De prijs voor het spacken van een plafond ligt hoger dan die voor een muur. Dit komt doordat de stukadoor boven zijn hoofd moet werken en het aanbrengen van een spacklaag meer tijd in beslag neemt Het slimste qua kosten is om de muren en het plafond tegelijkertijd te laten spacken, zodat de prijs per vierkante meter lager uitvalt.

Ana Bouw staat voor u klaar in Rotterdam
Over ons

Of het nu gaat om het creëren van extra leefruimte, het renoveren van uw badkamer, het uitvoeren van timmerwerk of het verzorgen van schilderwerk, bij Ana bouw als staan we voor uklaar... Lees verder

Snel een medewerker spreken? Bel 015 666 7422

Wij helpen u graag verder!

Zoeken

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Over Ana Bouw

Of het nu gaat om het creëren van extra leefruimte, het renoveren van uw badkamer, het uitvoeren van timmerwerk of het verzorgen van schilderwerk, bij Ana bouw als staan we voor uklaar met onze expertise en toewijding. Dit doen we samen met u!