Teamfoto Ana Bouw
Sierpleister Rotterdam Wij staan in Rotterdam voor u klaar!
Een Stukadoor
Werkzaam in Rotterdam, hoofdvestiging Delft

Sierpleister Rotterdam

Wilt u een schitterende wandafwerking voor uw nieuwbouw- of renovatiehuis in Rotterdam en de omgeving? Wilt u geen gladde muren, maar liever een fijne korrelstructuur? Met sierpleister kunt u een wandafwerking realiseren die aansluit bij uw stijl en woonwensen!

Ana Bouw levert sierpleisters in diverse structuren en kleuren, geheel perfect afgestemd op uw persoonlijke stijl en woning. Neem vandaag nog contact op voor een vrijblijvend adviesgesprek en ontdek de transformatie die onze sierpleisters in Rotterdam uw woning kunnen geven. Wilt u een persoonlijke prijsopgave? Bel 015 666 7422 of vraag een vrijblijvend kostenplaatje aan hier.

Sierpleister in een woonkamer.
De stukadoors van Ana Bouw zijn de beste keuze voor sierpleister in Rotterdam!

Wat is sierpleister?

Verscheidene soorten stuc- en pleisterwerk met structuur worden onder de term sierpleister gevat. Sierpleister is een flexibele en decoratieve manier om wanden af te werken en wint aan populariteit in interieurs. Een decoratieve pleisterlaag voor muren en plafonds, samengesteld uit korrels en een bindmiddel.

U kunt deze pleister aanbrengen in verschillende structuren en kleuren. Dit is afhankelijk van de gewenste textuur en uitstraling die u voor ogen heeft. Naast het fraaie uiterlijk, beschikt het ook over voordelen zoals lange levensduur en eenvoudige schoonmaak.

Sierpleister voordelen:

  • Dankzij de robuuste aard is het bestand tegen stoten en krassen.
  • Kan direct in de door u gekozen kleur worden aangebracht
  • Tot in de kern doorgekleurd
  • Schrobbaar zonder schade
  • Makkelijk opnieuw te schilderen

Fijne of grove korrel op de muren?

Bij Ana Bouw heeft u opties voor sierpleisters met grove of fijne korrels. Onze pleisters hebben korrelgroottes tussen 0,5 en 3 mm. Op deze manier past de wandafwerking perfect bij uw persoonlijke smaak en de stijl van uw interieur.

Onze specialisten raden over het algemeen een korreldikte van 1,5 mm aan. Met deze korrelgrootte is het eenvoudig om de sierpleister in de toekomst opnieuw te beschilderen. Het kiezen van een grotere korrel behoort natuurlijk altijd tot de mogelijkheden!

Wat kost sierpleister in Rotterdam?

Bij Ana Bouw begrijpen we dat de kosten van sierpleisterwerk een belangrijke factor is voor uw keuze. Bij Ana Bouw vinden we uw tevredenheid belangrijk, en daarom zijn we altijd open over onze prijzen. We bieden bij Ana Bouw scherp geprijsde diensten, ondanks dat we alleen met hoogwaardige stucmaterialen werken.

Bij de prijsbepaling zijn er verschillende factoren die een rol spelen, zoals het soort pleisterwerk dat u kiest. Hoe groter het oppervlak, hoe lager de prijs per vierkante meter meestal zal zijn. De kosten kunnen ook worden beïnvloed door voorbereidende werkzaamheden zoals het gladstrijken van de muur.

Wilt u weten wat u betaalt voor sierpleister? Bij Ana Bouw ontvangt u vrijblijvend een op maat gemaakte offerte, zodat u precies weet wat u te wachten staat. Voor een prijsindicatie kunt u telefonisch bij onze stukadoors terecht op 015 666 7422!

Soorten sierpleister Rotterdam

Ana Bouw levert diverse soorten sierpleisterwerk in Rotterdam en nabije omgeving! De grofheid van de korrelstructuur van sierpleister varieert per type sierpleister. Hieronder presenteren wij een overzicht van de diverse soorten sierpleister en hun unieke specificaties.

Spachtelputz stucwerk

Spachtelputz is een wandafwerking met een korrelstructuur die varieert tussen de 1 en 2 mm. Met kunsthars blijft het materiaal elastisch en robuust, wat het perfect maakt voor zowel binnen- als buitenmuren. Lees alle details over spachtelputz hier.

Spachtelputz is een gangbare sierpleister voor uw muren.
Spachtelputz Rotterdam, kies voor Ana Bouw!

Rustiekputz stucwerk

Rustiekputz heeft een grovere en ruwere korrelstructuur dan spachtelputz. Door de korrelgrootte van 1,5 tot 4 mm, krijgt het pleisterwerk een stevige uitstraling. Dit type pleisterwerk biedt een landelijke uitstraling en wordt vaak gekozen voor buitenmuren en ruimtes die een ruwe structuur vereisen.

De korrelgrootte van rustiekputz varieert tussen de 1.5 en 4 mm.
Ana Bouw helpt u graag verder met het aanbrengen van rustiekputz in Rotterdam!

Granol stucwerk

Granol stucwerk is een klassieke keuze met een ruwe en markante textuur. De grootte van de korrels, variërend tussen de 1 en 4 mm, zorgt voor een ruwe en rustieke look, geschikt voor zowel retro als industriële stijlen. Door zijn stevigheid en bestendigheid tegen slijtage is granol een uitstekende keuze voor actieve ruimtes.

Granol oogt rustiek.
Onze stukadoors zijn expert in het aanbrengen granol stucwerk.

Micrograniet

Micrograniet is een decoratieve pleister met super fijne korrels van minder dan 1 mm. Hierdoor krijgen de muren een subtiele en nagenoeg gladde uitstraling. Micrograniet wordt veel toegepast in moderne interieurs waar een stijlvolle en strakke afwerking gewenst is. Het biedt alle voordelen van sierpleisterwerk en zorgt voor een chique uitstraling.

Micrograniet is een sierpleister met een verfijnde uitstaling.
De stukadoors van Ana Bouw helpen u graag met het aanbrengen van micrograniet in Rotterdam!

Weet u niet zeker welke pleister het beste bij u past? Onze stukadoors van Ana Bouw geven u graag persoonlijk advies. Bel ons op 015 666 7422, wij staan klaar om u te helpen!

Op welke ondergrond kan sierpleister?

Sierpleister kan op sommige muren niet worden toegepast. De ondergrond voor sierpleister moet vrij zijn van oneffenheden en glad zijn. Sierpleister kan ook niet altijd op een behangklare muur worden aangebracht.

Eerst zorgen onze stukadoors vaak voor een egaal pleisterwerk op de muren. Een voorstrijkmiddel wordt aangebracht na het glad stukadoren van de wanden voor een betere hechting van de sierpleister. Voor een nette en mooie afwerking is een goede voorbereiding van de muur onmisbaar!

Samenstelling van sierpleister

Zoals reeds verklaard, is sierpleister een stucwerk met een specifieke structuur. Deze samenstelling van korrels en bindmiddel zorgt voor een unieke mix. De korrels kunnen uit materialen zoals zand, kwarts of marmer bestaan, waarbij cement, gips of kunsthars als bindmiddel dient.

Bespaar stucwerk kosten!

Bent u op zoek naar een voordelige oplossing voor uw stucwerk? Wilt u meer weten over de prijzen van sierpleister in Rotterdam en omstreken? Wilt u weten wat stucwerk per vierkante meter kost? Vraag dan hier een gratis offerte aan.

Met Ana Bouw geniet u van eersteklas stucwerk tegen lage kosten in Rotterdam. Benieuwd naar de directe kosten? Wilt u een prijsindicatie ontvangen? Bel dan naar 015 666 7422 en onze stukadoor helpt u verder!

Veel gestelde vragen over sierpleisterwerk

Wat is het verschil in textuur tussen sierpleisterwerk en spachtelputz?

Er is geen verschil; sierpleisterwerk en spachtelputz betekenen hetzelfde. Het is een breed begrip dat spachtelputz, granol en rustiekputz omvat. Spachtelputz biedt een egalere structuur dankzij een middelgrote korreldikte, in tegenstelling tot granol en rustiekputz.

Welke sierpleister is van topkwaliteit?

Er bestaat geen beste sierpleister, dit hangt helemaal af van uw situatie. Elke soort sierpleister heeft unieke eigenschappen (zoals stootvastheid of waterbestendigheid). Elke klant kiest hierdoor voor een soort sierpleister die past bij zijn of haar persoonlijke voorkeur.

Kun je sierpleister afwerken met stuc?

Ja, u kunt sierpleister over stucen. Alleen met een goed voorbereide en schone ondergrond zonder losse delen kan dit lukken. Met een voorstrijkmiddel hecht het nieuwe stucwerk beter.

Hoe sierpleister juist aanbrengen?

Om sierpleister aan te brengen, moet u eerst een voorstrijkmiddel op de muur aanbrengen als voorbereiding. Vervolgens wordt het pleisterwerk gelijkmatig met een spaan of spatel aangebracht. U maakt cirkelvormige bewegingen om uiteindelijk de gewenste textuur in het oppervlak aan te brengen.

Gerelateerde pagina's

Ana Bouw staat voor u klaar in Rotterdam
Over ons

Of het nu gaat om het creëren van extra leefruimte, het renoveren van uw badkamer, het uitvoeren van timmerwerk of het verzorgen van schilderwerk, bij Ana bouw als staan we voor uklaar... Lees verder

Snel een medewerker spreken? Bel 015 666 7422

Wij helpen u graag verder!

Zoeken

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Over Ana Bouw

Of het nu gaat om het creëren van extra leefruimte, het renoveren van uw badkamer, het uitvoeren van timmerwerk of het verzorgen van schilderwerk, bij Ana bouw als staan we voor uklaar met onze expertise en toewijding. Dit doen we samen met u!