Teamfoto Ana Bouw
Muur spacken Rotterdam Wij staan in Rotterdam voor u klaar!
Een Stukadoor
Werkzaam in Rotterdam, hoofdvestiging Delft

Muur spacken Rotterdam

U kunt om diverse redenen kiezen voor het spacken van een muur. U bent misschien net verhuisd en wilt graag uw muur spacken in Rotterdam of omstreken. Met behulp van een spackspuitmachine brengt de stukadoor het spackwerk aan op de muren.

Onze stukadoors van Ana Bouw in Rotterdam zijn bekwaam in stucwerk voor zowel muren als plafonds, en nemen ook herstelwerkzaamheden voor hun rekening. Neem contact op om te zien of wij bepaalde klussen in uw omgeving uitvoeren. Bel 015 666 7422 voor persoonlijk advies van onze specialisten.

Strak gestucte muren met openstaande deur
Ana Bouw in regio Rotterdam staat klaar om uw muren te spacken.

Wat kost muur spacken?

Een pluspunt van muur spacken is dat het de stukadoor weinig tijd kost om veel muren te behandelen. Wanneer een spackspuitmachine wordt gebruikt, kan de muur veel sneller worden behandeld dan handmatig werk door de stukadoor. Het bespaart u tijd, evenals arbeidskosten.

Bij spacken worden, net als bij andere afwerkingen, de kosten door meerdere factoren bepaald. Allereerst hangt de gekozen kleur samen met de prijs. Het gangbare gebruik van kleur bij spack is wit.

Zoekt u een mooie kleur voor uw muur? Uiteraard mogelijk, maar besef wel dat dit hogere kosten kan betekenen. Het voordeel is dan wel dat u de muur hierna niet meer hoeft te verven.

Een financieel voordeel van spacken is dat het uw muren op een goedkope manier laat behandelen. Het is eveneens toepasbaar op plafonds. Voor aanvullende informatie over plafond spacken, bekijk hier.

Muur spacken in Rotterdam

Net zoals bij elke andere vorm van stucen, moet er ook bij het spacken van muren veel geregeld worden. Het is van belang dat alle ramen, meubels en deuren goed worden afgeplakt bij het spacken van uw woonruimte. U moet rekening houden met veel nevel tijdens het spacken.

Bovendien wordt er een beschermende loper op de vloer geplaatst. Soms moeten er eerst kleine reparaties aan de muur worden uitgevoerd voordat het spackspuitwerk kan beginnen. Daarna kan de stukadoor de werkzaamheden uitvoeren.

Verschil tussen spacken en stucen

Tijdens het stucen wordt het gipswerk door de stukadoor met de hand aangebracht. Spack wordt aangebracht met een spackspuitmachine op muren of plafonds. Terwijl stucwerk glad is, heeft spack een korrelige structuur.

Aangezien stucwerk handmatig wordt aangebracht, kost het de stukadoor meer tijd. Daardoor is stucwerk duurder dan spackwerk. Beiden zijn echter redelijk van prijs.

Persoonlijk advies voor spacken

Heeft u vragen over wat er allemaal kan in uw huis? Blijft u met bepaalde vragen zitten? Neem makkelijk contact op met onze vakmannen via 015 666 7422.

Onze adviseurs staan voor u klaar om advies te geven dat past bij uw situatie. Daarnaast kunt u een vrijblijvende offerte aanvragen voor een beter beeld van de kosten. Op deze manier weet u exact wat de mogelijkheden zijn.

Veel gestelde vragen over muur spacken

Wat is het verschil tussen een spackmuur en een gewone muur?

Spack is pleisterwerk dat met een spuitmachine op de muur wordt gespoten. Hierdoor zijn de kosten vaak lager dan bij andere stucwerksoorten en kan het werk sneller worden gedaan. Woningen, kantoren en winkels maken er vaak gebruik van.

Is het mogelijk om een spackmuur te egaliseren?

Ja, een spackmuur kan gladgemaakt worden op verschillende manieren, bijvoorbeeld door het schuren van de muren. Dit is soms een behoorlijke uitdaging. De meest gewilde oplossing is een gladde stuclaag over het spackspuitwerk heen laten aanbrengen.

Kan een spackmuur worden geverfd?

U heeft de mogelijkheid om een spackmuur te schilderen. Het correct voorbereiden met de juiste voorbehandeling is van belang. Dit helpt om strepen op de muur te vermijden.

Wat maakt spack en spachtelputz anders?

Spachtelputz bevat kleine steentjes die variëren in dikte, wat de unieke structuur creëert. Spack is daarentegen een pasta met steentjes. Tijdens de applicatie wordt pas de korrelgroottes bepaald.

Ana Bouw staat voor u klaar in Rotterdam
Over ons

Of het nu gaat om het creëren van extra leefruimte, het renoveren van uw badkamer, het uitvoeren van timmerwerk of het verzorgen van schilderwerk, bij Ana bouw als staan we voor uklaar... Lees verder

Snel een medewerker spreken? Bel 015 666 7422

Wij helpen u graag verder!

Zoeken

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Over Ana Bouw

Of het nu gaat om het creëren van extra leefruimte, het renoveren van uw badkamer, het uitvoeren van timmerwerk of het verzorgen van schilderwerk, bij Ana bouw als staan we voor uklaar met onze expertise en toewijding. Dit doen we samen met u!