Teamfoto Ana Bouw
Over pleisterwerk van Ana Bouw Wij staan in Rotterdam voor u klaar!
Een Stukadoor
Werkzaam in Rotterdam, hoofdvestiging Delft

Over pleisterwerk van Ana Bouw

Overweegt u uw woning volledig te renoveren? Dan stuit u waarschijnlijk al snel op de term pleisterwerk. Wat is pleisterwerk, en waarvoor wordt het precies ingezet?

Wij geven u graag uitleg over de kenmerken van pleisterwerk, de voordelen en de verschillende mogelijkheden. Heeft u vragen of behoefte aan een persoonlijk advies? Schroom dan niet om contact op te nemen met onze deskundige stukadoors van Ana Bouw in Rotterdam.

Neem gerust contact met ons op voor advies. Bel ons op 015 666 7422 of vraag een gratis prijsopgave aan. Onze specialisten staan klaar om u een advies op maat te geven.

Onze stukadoor die aan het pleisteren is.
Wij helpen u graag met uw pleisterwerk in Rotterdam!

Soorten pleisterwerk

Diverse soorten pleisterwerk zijn volledig met unieke eigenschappen en behoren tot allerlei toepassingen. Wij hebben altijd een materiaal dat past bij uw voorkeuren. Onderstaand overzicht geeft inzicht in de meest voorkomende pleisterwerksoorten:

 • Sierpleister
  Sierpleister is perfect voor binnen vanwege zijn decoratieve functie. Het kan in allerlei texturen en kleuren worden geleverd. Hiermee is het breed toepasbaar.
 • Gipspleister
  Het gebruik van gipspleister binnenhuis is gangbaar voor muren en plafonds. Gipspleister droogt snel en zorgt voor een glad oppervlak, ideaal voor het schilderen of behangen. Om deze reden is het buitengewoon geschikt voor schilderen of behangen.
 • Cementpleister
  Bekend om zijn stevigheid en waterwerende eigenschappen, is cementpleister populair. Om deze reden wordt het veelvuldig gebruikt in vochtige ruimtes zoals kelders en badkamers. Deze pleister is minder glad dan gipspleister.
 • Kalkpleister
  Voor zowel binnen- als buitenrenovaties van historische panden wordt vaak kalkpleister gebruikt. Kalkpleister heeft als groot voordeel dat het vocht reguleert en schimmel tegengaat. Het behoudt zo zijn natuurlijke uitstraling.

Wat is pleisterwerk?

Pleisterwerk, omegens de benaming stucwerk, is het vakgebied waarin een laag gips, kalk, cement of een combinatie daarvan op muren en plafonds wordt aangebracht. Het bereiken van een glad, egaal of sierlijk oppervlak dat geschikt is voor verf, behangen of andere eindafwerkingen is het doel. Vanwege de grote verscheidenheid aan keuzes is het passend voor bijna elke stijl.

Pleisterwerk speelt een belangrijke rol in zowel nieuwe bouwprojecten als renovaties. Het geeft muren en plafonds een glad en egaal oppervlak. Het geeft uw interieur niet alleen een schitterende afwerking, maar ook een stevige duurzaamheid.

De termen stucwerk en pleisterwerk worden vaak verward, maar er is wel degelijk een verschil. Bij pleisterwerk wordt een andere soort mortel toegepast dan bij stucwerk. Mensen noemen pleisterwerk vaak glad stucwerk door de perfecte afwerking.

Voordelen van pleisterwerk

Pleisterwerk is breed inzetbaarheid en heeft vele voordelen. Pleisterwerk zorgt voor een afgewerkte woonruimte van hoge standaard wanneer u hiervoor kiest. Daarnaast kent pleisterwerk deze voordelen:

 • Strakke afwerking Pleisterwerk brengt een vlakke en gladde afwerking. Hierdoor is het zeer geschikt voor extra afwerking, zoals schilderen of behangen. Pleisterwerk bedekt oneffenheden, wat leidt tot een nette uitstraling.
 • Persoonlijke stijl Pleisterwerk wordt aangeboden in verschillende unieke texturen en kleuren. De vele mogelijkheden maken het mogelijk om unieke texturen en kleuren te ontwikkelen. Ongeacht uw wensen, er is altijd een samenstelling die voldoet aan uw persoonlijke eisen en stijl.
 • Duurzaamheid Door pleisterwerk toe te passen, krijgt u een beschermende laag op muren en plafonds. Hierdoor wordt de structuur zowel versterkt als beschermd tegen schade en slijtage. Door te kiezen voor pleisterwerk, verzekert u zich van duurzame bescherming.
 • Vochtregulatie Sommige typen pleisterwerk zijn in staat om vocht op te nemen en weer af te geven. Deze ademende en vochtregulerende kenmerken zorgen ervoor dat de kans op vochtproblemen en schimmelvorming sterk vermindert. Dit biedt een beschermende laag voor de ondergrond en zorgt voor een gezond leefklimaat.
 • Isolerende eigenschappen Door pleisterwerk toe te passen, verbetert u de isolatie en vermindert u uw energieverbruik. Het verhoogt de kwaliteit van de akoestiek in huis. Het dempt het weerkaatsende geluid.

Pleisterwerk laten aanbrengen Rotterdam

Met Ana Bouw bent u verzekerd van perfect stucwerk. Onze stucwerkdiensten van Ana Bouw zijn aantrekkelijk geprijsd. Onze specialiteit is aantrekkelijk stucwerk voor een eerlijke prijs.

Onze specialisten van Ana Bouw staan klaar om zowel nieuw pleisterwerk aan te brengen als renovatie- en herstelwerk uit te voeren. Nieuwsgierig naar de mogelijkheden voor uw huis in regio Rotterdam? Bel ons op 015 666 7422 voor persoonlijk advies of vraag een gratis offerte aan.

Veel gestelde vragen over pleisterwerk

Wat zijn de voornaamste verschillen tussen stucwerk en pleisterwerk?

Bij stucwerk en pleisterwerk wordt er gebruik gemaakt van verschillende soorten mortel, dat is het verschil. Er zijn diverse variaties van deze mortel beschikbaar. Alhoewel pleisterwerk een soort stucwerk is, kent het variaties in samenstelling en dikte bij het aanbrengen op de muur.

Wordt spachtelputz gerekend tot pleisterwerk?

Spachtelputz, een bekende variant van pleisterwerk, wordt vaak gekozen. Een fijne korrelstructuur is wat het kenmerkt. Door de waterafstotende, kleurvaste en stootvaste eigenschappen is het een ideale aanvulling op uw interieur.

Wat is de doorlooptijd voor het aanbrengen van pleisterwerk?

Dit is afhankelijk van de oppervlakte, de snelheid van de stukadoor en de toegepaste werkmethoden. Er kan een aantal dagen overheen gaan voordat het pleisterwerk is aangebracht. U kunt rekenen op een duur van ongeveer 3 tot 5 dagen.

Wat is de tijdsduur voor het drogen van nieuw pleisterwerk?

Voor volledig drogen heeft pleisterwerk een tijdje nodig. Pleisterwerk verdampt ongeveer 1 millimeter vocht per dag. Het drogen van pleisterwerk van 10 millimeter dik duurt ongeveer 10 tot 14 dagen.

Ana Bouw staat voor u klaar in Rotterdam
Over ons

Of het nu gaat om het creëren van extra leefruimte, het renoveren van uw badkamer, het uitvoeren van timmerwerk of het verzorgen van schilderwerk, bij Ana bouw als staan we voor uklaar... Lees verder

Snel een medewerker spreken? Bel 015 666 7422

Wij helpen u graag verder!

Zoeken

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Over Ana Bouw

Of het nu gaat om het creëren van extra leefruimte, het renoveren van uw badkamer, het uitvoeren van timmerwerk of het verzorgen van schilderwerk, bij Ana bouw als staan we voor uklaar met onze expertise en toewijding. Dit doen we samen met u!