Teamfoto Ana Bouw
Werkzaam in Rotterdam, hoofdvestiging Delft

Woonkamer stucen Rotterdam

Heeft u een vakbekwame stukadoor nodig in de regio Rotterdam? Dan is Ana Bouw de ideale keuze. Betaalbare tarieven voor uitstekend stucwerk, dat is ons motto.

Is uw muur voorzien van bulten of gaten? Ook dit is geen enkel probleem. Zijn uw muren beschadigd door vochtproblemen of schimmel?

Onze specialisten staan gereed om uw woonkamer een nieuwe look te geven met ons topkwaliteit stucwerk. Lees hier meer over de verschillende mogelijkheden voor woonkamer stucen in Rotterdam, onze werkwijze en de kosten die daarbij horen. Voor gratis advies belt u 015 666 7422 of vraagt u een kosteloos kostenplaatje aan.

Woonkamer met stucwerk met haardvuur en schilderij.
Ana Bouw is bekend met alle methodes om uw woonkamer te laten stucen.

Soorten stucwerk voor de woonkamer

Wilt u uw woonkamer laten stucen? Er bestaan verschillende soorten stucwerk om uit te kiezen. Verken onze website om te achterhalen welke stucvorm het beste aansluit bij uw stijl en wensen. We geven u een kort overzicht van de vier veelvoorkomende vormen van stucwerk:

 1. Spacken:
  Spacken betreft het spuiten van een nieuwe stuclaag met een spuitmachine. Op deze manier kan veel oppervlak snel worden behandeld. Er worden doorgaans twee lagen aangebracht op het te behandelen oppervlak.
 2. Spachtelputz:
  Spachtelputz is versierd met marmerkorrels voor een unieke afwerking. Dit zorgt voor een afgewerkt geheel met een ruwe structuur. Het levert een egale korrelstructuur die weinig onderhoud vraagt.
 3. Behangklaar stucen:
  Het bewerken van uw muur om deze behangklaar te maken, maakt het mogelijk om direct behang aan te brengen na de behandeling. De muur is echter nog niet helemaal glad. Dit is het geval bij muren die sausklaar zijn gemaakt.
 4. Sausklaar stucen:
  Sausklaar maken is nodig om uw muren meteen te kunnen verven. De stukadoor brengt een dunne laag stucwerk aan op de muur, die zodra het opgedroogd is, direct geverfd kan worden. Zodra het stucwerk volledig droog is, kan de verf worden aangebracht.

Werkwijze woonkamer stucen door Ana Bouw

De klus van het stucen van uw woonkamer kost veel tijd. U bent vast benieuwd wat u kunt verwachten. Onze specialisten bij Ana Bouw volgen een zorgvuldig opgestelde planning en letten goed op de huidige hygiëne- en veiligheidsnormen.

Tijdens de beginfase komt de stukadoor bij u thuis en kijkt naar de mogelijkheden om u een prijsindicatie te geven. Nadat de ruimte gemeten is, controleren wij de staat van zowel het plafond als de muren. Zo nodig verwijdert de stukadoor losse delen en worden beschadigde plekken met gips opgevuld.

De vloer en nabijgelegen obstakels zoals stopcontacten worden zorgvuldig afgeplakt ter bescherming van de ruimte. Het is ook belangrijk dat de muur grondig schoongemaakt wordt zodat er geen oneffenheden in het stucwerk komen. Op de hoeken van de muur worden stucbeschermers gezet, wat zorgt voor een nette afwerking.

Met de ruimte gereed voor stucen, brengt de stukadoor een primerlaag aan. Het stucwerk hecht beter aan de muur of het plafond in de woonkamer dankzij de aangebrachte primer. Het stucmiddel kan worden aangemaakt zodra de primer droog is.

Hiervoor wordt water vermengd met gips en door elkaar gemixt met een mortelmixer. Stucwerk aanbrengen is een werkzame klus die veel tijd en moeite kost. Een troffel en raapbord zijn de gereedschappen die we gebruiken om het stucwerk op de muur aan te brengen.

Het aanbrengen van stucwerk gebeurt verdeeld in een gelijke laag. De reilat helpt bij het wegwerken van grote oneffenheden, zodat de stukadoor de muur egaal kan maken. Tot slot wordt de muur voor de afwerking afgespackt en geschuurd met een spons.

Heeft u interesse in de details van onze werkwijze? Wilt u alles weten over hoe wij uw woonkamer, badkamer, plafond of muur kunnen stucen? Voor extra details of advies kunt u gerust onze stukadoors van Ana Bouw bellen op 015 666 7422.

Hoelang duurt het voordat de muur droog is?

Houd er rekening mee dat het drogen van de stuclaag enige tijd in beslag neemt. Stukwerk droogt met een snelheid van ongeveer 1 millimeter per dag bij 10 tot 20°C kamertemperatuur. Als de stuclaag 3 millimeter bedraagt, is de droogtijd ongeveer 3 dagen, het ventileren van de woonkamer versnelt dit.

Wat kost een woonkamer stucen in Rotterdam?

Meerdere parameters bepalen de totale kosten voor het stucen van uw woonkamer. Onze ervaren stukadoors staan klaar om u te adviseren voor een helder kostenbeeld. De kosten kunnen variëren door de volgende componenten:

 • Materialen
  Voor zijn werkzaamheden gebruikt een stukadoor diverse materialen. Dit ziet op het gereedschap dat de stukadoor zelf gebruikt, bijvoorbeeld een pleisterspaan om de muren glad te maken. Tevens omvat dit de materialen die op de muur en het plafond worden aangebracht.
 • Type bepleistering
  Zoals eerder besproken, speelt de gekozen stijl stucwerk een rol in de uiteindelijke kosten. In de meeste situaties blijkt spacken de goedkoopste optie voor stucwerk. Vaak zijn de kosten voor het aanbrengen van spachtelputz hoger.

 • Arbeidskosten
  Onder arbeidskosten vallen de vergoedingen voor de dienst die de stukadoor levert. Zijn personeel en hij maken ook kosten die de stukadoor moet dekken. Door landelijke regelingen kan het uurtarief variëren.
 • Moeilijkheidsgraad
  Voor een stukadoor kost het meer werk om een plafond te stucen dan om een muur te stucen. Het extra werk boven zijn hoofd Als er een groot oppervlakte aan plafond gestuct moet worden, neemt de moeilijkheidsgraad toe, wat leidt tot hogere kosten.
 • Aantal vierkante meters
  Hoe meer vierkante meters u laat stucen, hoe hoger de totale kosten zullen zijn. Een groter aantal te stucen vierkante meters resulteert vaak in een lagere prijs per m2. Hoe meer vierkante meters er worden gestuct, hoe voordeliger de prijs per vierkante meter zal zijn.
 • Regio
  De kosten voor stucwerk verschillen per regio waarin de klus wordt uitgevoerd. In grote steden moet u doorgaans meer betalen voor een stukadoor dan in rustigere steden in de omgeving. Dit komt omdat er in grote steden vaak minder stukadoors beschikbaar zijn en de vraag hoog is.
 • Vorm van de te stucen ruimte
  Stukadoors vinden een rechte ruimte gemakkelijker te bewerken dan een ruimte met veel hoeken. De complexiteit van een kamer met veel hoekjes en kleine ruimtes kan invloed hebben op de kosten. Een stukadoor zal altijd meer tijd nodig hebben voor het perfecte resultaat in kleine hoekjes.
 • Staat van het plafond
  Een goede of slechte staat van plafond en muren beïnvloedt de kosten. Bij een minder goede staat, zal de stukadoor deze eerst behandelen. De stukadoor rekent uiteraard kosten door, die zichtbaar zijn in de eindprijs.

Wilt u inzicht in de te maken kosten voor uw geval? Bel onze stukadoors van Ana Bouw via 015 666 7422 voor een specifiek kostenplaatje. Ontvang advies op maat over de vele mogelijkheden.

Uw woonkamer in Rotterdam laten stuken door Ana Bouw

Een investering in het stucen van uw woonkamer biedt langdurige voordelen. Zoekt u een deskundige vakman die met u meedenkt over de beste oplossing? Dan hoeft u niet verder te zoeken dan Ana Bouw in regio Rotterdam!

Onze stukadoors leveren werk van hoge klasse zonder enige kwaliteitsvermindering. Telefonisch bereikbaar voor al uw vragen en wensen op 015 666 7422 of vraag vrije-offerte. Zo weet u precies waar u aan toe bent!

Veel gestelde vragen over woonkamer stucen in Rotterdam

Stucwerk zelf doen, kan dat?

Met de juiste materialen, kennis en voorbereidingen is het mogelijk om zelf te stucen. Veel mensen onderschatten de arbeidsintensiviteit van deze klus. Om de beste resultaten te behalen, is het aanbevolen om een ervaren stukadoor in te schakelen.

Hoe lang duurt een woonkamer stucen?

Het laten stucen van een woonkamer neemt, afhankelijk van de omvang, gemiddeld 1 tot 3 dagen in beslag. Houd er rekening mee dat elke millimeter aangebracht stukwerk een dag duurt om te drogen. Droogtijd voor een 3 millimeter stuclaag is ongeveer 3 dagen.

Waarom kost stucen zoveel geld?

Stucwerk aanbrengen in een woonkamer is een arbeidsintensief proces, waarbij allerlei materialen nodig zijn. Stukadoorswerk is veeleisend en tijdrovend, vooral als je stucwerk wilt leveren dat aan de hoogste standaard voldoet. Dankzij deze investeringen krijgt u het mooiste stucwerk dat vele jaren meegaat.

Welke prijs rekent een stukadoor?

De tarieven van een stukadoor kunnen aanzienlijk variëren, afhankelijk van uw locatie en de werkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Voor een correcte prijsinschatting is het van belang om een gespecialiseerde vakman te consulteren. Zo hebt u helder inzicht in welke kosten u kunt verwachten voor het realiseren van uw droominterieur.


Ana Bouw staat voor u klaar in Rotterdam
Over ons

Of het nu gaat om het creëren van extra leefruimte, het renoveren van uw badkamer, het uitvoeren van timmerwerk of het verzorgen van schilderwerk, bij Ana bouw als staan we voor uklaar... Lees verder

Snel een medewerker spreken? Bel 015 666 7422

Wij helpen u graag verder!

Zoeken

Gratis offerte voor woning binnen stucen?

Over Ana Bouw

Of het nu gaat om het creëren van extra leefruimte, het renoveren van uw badkamer, het uitvoeren van timmerwerk of het verzorgen van schilderwerk, bij Ana bouw als staan we voor uklaar met onze expertise en toewijding. Dit doen we samen met u!


Bouwgarant,VCA,Keurmerk Kwaliteitsvakman,VGO-keur,KOMO,Afbouwkeur,Erkend leerbedrijf,Keurmerk ConsuBeter