Teamfoto Ana Bouw
Over spacken van Ana Bouw Wij staan in Rotterdam voor u klaar!
Een Stukadoor
Werkzaam in Rotterdam, hoofdvestiging Delft

Over spacken van Ana Bouw

Bent u op zoek naar een vakkundige stukadoor voor de afwerking van uw muren en plafonds? Dan zult u snel de term spacken tegenkomen. Wat houdt het proces van spacken in en welke opties zijn er voor spacken in Rotterdam? Leest u dan verder voor een duidelijke uitleg hierover.

Onze vakmensen zijn er om u te assisteren met uw vragen. Neem een kijkje op onze offertepagina of bel ons via 015 666 7422. Ons team helpt u graag om uw droominterieur te verwezenlijken.

Gespacte ruimte met hoge ramen.
Ana Bouw in Rotterdam realiseert hoogstaand spackwerk voor alle ruimtes.

Wat is spack?

Spack wordt vaak aangeduid als spackspuitwerk. Met spackspuiten bereikt u een professionele, gladde en egale afwerking van zowel muren als plafonds tegen lagere kosten. Het mengsel van gips en bindmiddel (spack) wordt met een speciale spuitmachine op muren en plafonds gespoten.

Spack is een gebruikelijke techniek bij nieuwbouwwoningen. De structuur is korrelig. Er zijn verschillende mogelijkheden beschikbaar, voor een unieke uitstraling in uw interieur.

Spack kan worden aangebracht op muren en plafonds. Dit wordt bereikt met behulp van een spackspuitmachine. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor het spacken van uw muur of plafond?

Kijk voor meer details op onze pagina over muren spacken. Wilt u meer weten over plafond spacken? Bekijk dan onze speciale pagina. Op zoek naar meer informatie over spackspuiten? Kijk dan hier.

Aanbrengen van spack in Rotterdam door Ana Bouw

Bij het spacken werkt men in twee lagen: een eerste onderlaag en een afwerkingslaag.

  • Onderlaag: Deze eerste laag egaliseert en hecht goed. Het zorgt ervoor dat kleine hobbeltjes en barstjes opgevuld worden, zodat een gladde basis voor de afwerkingslaag ontstaat.
  • Afwerkingslaag: De tweede laag geeft de gewenste textuur en uitstraling. Op deze plek kunt u eenvoudig uw voorkeuren qua kleur en structuur aangeven. U hebt de mogelijkheid om te kiezen uit verschillende structuren, van fijn tot grof, op basis van uw voorkeur en de stijl van uw interieur.

Voor een opfrisbeurt van uw (woon)kamer is spacken een slimme oplossing. Het spackspuit-apparaat stelt ons in staat om in een korte tijd veel oppervlakte te bedekken. Daarom zijn de kosten vaak lager dan bij alternatieve stucwerkmogelijkheden.

De basis kleur voor spack is vaak wit, maar u kunt het laten mengen in diverse andere kleuren naar uw voorkeur. Voor spack gebruikt men doorgaans twee lagen. Spackwerk kan gemakkelijk worden uitgevoerd op ondergronden zoals gipsplaten en beton.

Voordelen van spacken

Enkele eigenschappen en voordelen van spack werden eerder al genoemd. Opnieuw alle voordelen van spackwerk voor u op een rijtje gezet:

Voordelen:

  • Het behandelen van grote oppervlakten gaat snel met spackwerk.
  • De kosten van spackwerk zijn gunstig en lager in vergelijking met normaal glad stucwerk.
  • Het aanbrengen van spack vereist minimale voorbereiding. De muur kan kort worden voorbewerkt, waarna direct met het spackwerk kan worden begonnen.
  • Spack is te verkrijgen in een verscheidenheid aan kleuren.

Persoonlijk advies van Ana Bouw in Rotterdam

Vraagt u zich af wat er allemaal mogelijk is in uw interieur? Neem gerust contact op met onze vakmannen via 015 666 7422. Ze helpen u graag verder met advies dat bij uw situatie past.

Ook mogelijk: vraag een offerte zonder verplichtingen aan. We zorgen ervoor dat u snel een op maat gemaakte offerte krijgt voor het spacken bij u thuis. Onze stukadoors adviseren en denken graag samen met u over de mogelijkheden!

Veel gestelde vragen over spacken

Wat zijn de verschillen tussen spacken en stucen?

De aanbrengtechniek is wat stucen en spacken van elkaar onderscheidt. Bij spackwerk spuit een machine het mengsel op de muur, terwijl spack met de hand wordt aangebracht.

Hoe lang doen ze over spacken?

De gekozen kleur en de grootte van de te behandelen oppervlakte hebben hier invloed op. Indien het spackwerk volledig in één kleur moet zijn, duurt dit meestal 1 à 2 dagen.

Welke kleur kan spackwerk hebben?

De gebruikelijke kleur voor spackwerk is wit, wat ook de standaardkleur is. Het toevoegen van pigment aan het spackwerk zorgt ervoor dat de gewenste kleur direct op de muur of plafond wordt aangebracht, waardoor verven niet meer nodig is.

Kan je spackwerk nog een keer verven?

Fijn weetje: spackwerk kan, wanneer het volledig is opgedroogd, geverfd worden. Het is fijn dat spackwerk na het volledig drogen geverfd kan worden.

Ana Bouw staat voor u klaar in Rotterdam
Over ons

Of het nu gaat om het creëren van extra leefruimte, het renoveren van uw badkamer, het uitvoeren van timmerwerk of het verzorgen van schilderwerk, bij Ana bouw als staan we voor uklaar... Lees verder

Snel een medewerker spreken? Bel 015 666 7422

Wij helpen u graag verder!

Zoeken

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Over Ana Bouw

Of het nu gaat om het creëren van extra leefruimte, het renoveren van uw badkamer, het uitvoeren van timmerwerk of het verzorgen van schilderwerk, bij Ana bouw als staan we voor uklaar met onze expertise en toewijding. Dit doen we samen met u!