Teamfoto Ana Bouw
Werkzaam in Rotterdam, hoofdvestiging Delft

Spachtelputz Rotterdam

De stukadoors van Ana Bouw hebben kennis van een breed scala aan stucwerkzaamheden. Bij ons kunt u terecht voor het aanbrengen van spachtelputz aan muren en plafonds. Lees verder om meer te weten te komen over spachtelputz, de gebruiksmogelijkheden en de kosten.

Heeft u behoefte aan meer details? Onze stukadoors zijn bereikbaar op 015 666 7422. Wij geven u graag meer uitleg!

Wat is spachtelputz?

Spachtelputz is een soort stucwerk dat gemengd is met marmerkorrels. Het is een Sierpleister dat geschikt is om op muren, wanden en plafonds aangebracht te worden. Dit is de perfecte oplossing voor een decoratieve afwerking. Dit type stucwerk heeft een grove structuur en een gelijkmatige korrelstructuur. Spachtelputz is sterk en eenvoudig te onderhouden. Het wordt vaak gebruikt in woningen en kantoorpanden.

Er is een variëteit aan korreldiktes mogelijk. In spachtelputz variëren de diktes van marmerkorrels, wat bijdraagt aan de specifieke uitstraling van het interieur. De dikte van aangebrachte spachtelputz ligt vaak tussen de 1 en 4 millimeter.

Grove muur met witte spachtelputz
Ana Bouw in regio Rotterdam helpt u bij het aanbrengen van diverse soorten spachtelputz.

Waarom kiezen voor spachtelputz?

Het interieur van uw huis heeft veel baat bij het toepassen van spachtelputz. Door zijn vele voordelen is spachtelputz een veel gekozen stucafwerking. Hier vindt u de voordelen in een overzicht:

 1. Spachtelputz kan flink wat impact aan en blijft stevig.
 2. U heeft veel kleurkeuzes bij spachtelputz, doordat het in uiteenlopende kleuren beschikbaar is.
 3. Geschikt voor toepassing op zowel interieur- als exterieurmuren.
 4. Het toevoegen van kleur aan spachtelputz maakt het mogelijk om het direct op de muur aan te brengen. U hoeft daarna niet meer te schilderen.
 5. Dit type stucwerk vereist weinig onderhoud en kan eenvoudig gereinigd worden met water.
 6. Het kan eenvoudig met water worden gereinigd, wat het praktisch maakt voor drukke gezinnen en commerciële ruimtes.

Hoeveel kost spachtelputz?

Meestal zal het verlagen van de m2-prijs plaatsvinden naarmate het oppervlak groter wordt bij het stucen. Waarschijnlijk bespaart u geld door het hele huis in één keer te laten stucen met spachtelputz. Stucwerk aanbrengen vraagt om vakkundigheid; u kunt dit daarom het beste overlaten aan de stukadoors van Ana Bouw.

De kosten van spachtelputz zijn afhankelijk van de grootte van het oppervlak, de locatie in het huis en de mogelijke toevoeging van kleuren. Voor een offerte voor uw woning belt u ons makkelijk op 015 666 7422. De vakmannen van Ana Bouw zijn bereid een grondige inspectie te doen, zodat alles helder is voor u.

Kleurenvariatie van Ana Bouw

Een eerder benoemd voordeel van spachtelputz is de grote diversiteit aan toepassingen. Wilt u liever een aantrekkelijke kleur op de muur? Maak u geen zorgen, de toevoeging van een pigment zorgt ervoor dat er eindeloos gekleurd kan worden.

Een permanente kleurvastheid krijgt u door pigment toe te voegen aan spachtelputz. Bij schade ziet u niet meteen dat er een deel weg is. Het pleister eronder houdt dezelfde kleur.

Spachtelputz verwijderen

In sommige gevallen is het nodig spachtelputz te verwijderen, bijvoorbeeld door beschadigingen. Het kan ook zijn dat er leidingen of stroomkabels in de muur vervangen dienen te worden en de muur opnieuw moet worden dichtgemaakt. Wellicht spoort de huidige stijl niet meer met uw interieur.

Wat ook uw reden is, het is goed om te weten dat spachtelputz verwijderd kan worden. Als de spachtelputz nog stevig zit, wordt aangeraden om een nieuwe stuclaag aan te brengen. Het kwijt raken van spachtelputz is een behoorlijk ingrijpende en tijdrovende karwei. De meest gangbare methoden om spachtelputz te verwijderen zijn:

 • Door middel van afsteken
  Het afsteken van spachtelputz gebeurt met een afsteekmes, waarbij het materiaal van de muur wordt geschraapt of gehakt. Het stevige karakter van spachtelputz betekent dat het verwijderen vaak resulteert in schade aan de muur of het plafond. Schade aan de muur of het plafond is waarschijnlijk bij het verwijderen.
 • Met een schuurmachine schuren
  Het weghalen van spachtelputz kan goed gedaan worden met een schuurmachine. Dit leidt tot een grote hoeveelheid stof. Draag om veilig te werken altijd een veiligheidsbril en mondmasker.
 • Gebruik van stoom.
  Een andere methode om spachtelputz te verwijderen is door stoom in te zetten. Door een afstoomapparaat te gebruiken wordt het stucwerk zacht, waardoor u het makkelijker van de muur kunt steken. Vergeet niet dat de ondergrond van de muur belangrijk is.
 • Niet alle ondergronden kunnen deze methode goed verdragen. Vooral gipswanden kunnen door stoom beschadigd raken, wat tot aanzienlijke gevolgen kan leiden.
 • Door te stucen
  Zo kan men op de meest efficiënte wijze de muren weer mooi glad en strak krijgen. Het geeft in tegenstelling tot bovengenoemde opties weinig werk en troep en het risico op beschadigingen aan de muur verdwijnt.

Streeft u naar een netjes resultaat met zo min mogelijk kans op beschadigingen? Neem de beslissing om de muur opnieuw te laten stucen. Onze vakmannen van Ana Bouw adviseren u graag.

Veel gestelde vragen over spachtelputz

Is spachtelputz uit de mode?

Al stamt de populariteit van spachtelputz uit de jaren '80, het wordt nog altijd veel toegepast. Het gaat hier niet om een tijdsperiode, maar om persoonlijke smaak.

Wat karakteriseert sierpleister tegenover spachtelputz?

Er is weinig verschil tussen beiden. Spachtelputz is een specifieke soort sierpleister binnen de bredere term sierpleister.

Blijft spachtelputz lang op de muur?

Spachtelputz is een afwerking die vele jaren meegaat. Spachtelputz is duurzaam en blijft door zijn stootvastheid vele jaren mooi.

Kan ik een verflaag over spachtelputz aanbrengen?

Door kleur in spachtelputz te mengen, kan de kleur al naar wens worden aangebracht. Fijn om te weten dat u, als u eens iets anders wilt, gemakkelijk kunt verven over de spachtelputz.


Gerelateerde pagina's

Ana Bouw staat voor u klaar in Rotterdam
Over ons

Of het nu gaat om het creëren van extra leefruimte, het renoveren van uw badkamer, het uitvoeren van timmerwerk of het verzorgen van schilderwerk, bij Ana bouw als staan we voor uklaar... Lees verder

Snel een medewerker spreken? Bel 015 666 7422

Wij helpen u graag verder!

Zoeken

Gratis offerte voor spachtelputz aanbrengen binnenkant woning?

Over Ana Bouw

Of het nu gaat om het creëren van extra leefruimte, het renoveren van uw badkamer, het uitvoeren van timmerwerk of het verzorgen van schilderwerk, bij Ana bouw als staan we voor uklaar met onze expertise en toewijding. Dit doen we samen met u!


Bouwgarant,VCA,Keurmerk Kwaliteitsvakman,VGO-keur,KOMO,Afbouwkeur,Erkend leerbedrijf,Keurmerk ConsuBeter